Lekcje gotowania

Dzieci chętnie jedzą to co same przyrządzą. Pięć lat doświadczenia przekonało nas, że nie ma strasznych smaków, są tylko strasznie wyglądające posiłki. Dlatego wciąż staramy się rozwijać smaki naszych dzieciaków poprzez lekcje gotowania. Jedna z nich odbyła się na lubelskim deptaku podczas Europejskiego Festiwalu Smaku.

Kanapeczki biedronczeki, kolorowe jeżyki, to smaczne i zdrowe przekąski, które przygotowywaliśmy z dziećmi. Dzięki pomocy ochotników, ze szkoły kucharskiej lider dzieciaki mogły rozwijać swoje zdolności kulinarne. Wszystko pod okiem naszego dietetyka, który dbał by przygotowywane przekąski były nie tylko pyszne i kolorowe, ale przede wszystkim zdrowe. 

W nagrodę za wspólne gotowanie, każde dziecko otrzymało w pudełeczku przyrządzoną przez siebie przekąskę i muffinkę marchewkową. Rodzice natomiast mogli liczyć na przepis, dzięki któremu zdrowe słodkości będą mogły zagościć w lubelskich domach.